Archinect
Aedas

Aedas

Hong Kong, HK

anchor

Aedas unveils a community center design - Hengqin Urban Village Community Center

In the heart of the Hengqin Island in Zhuhai, China, sits an urban village. Two man-made lakes mark the entrance to the village and a community center in between the two water bodies will connect the residents, the environment and the happenings. 

Inspired by the water flow, the brick-and-timber building will house major public spaces on the ground floor, including an art gallery, a community clinic and event spaces. On the second floor there will be a double-height multi-function hall and a library. The third floor is designed for offices and activity rooms.   

Different areas are mainly connected by sloping walkways for easy access. The roof is also sloped to create a silhouette of a mountain range. When the sun rises from the east, sunbeams will shine through the atrium structure and over the lake. 



 
Read more

Status: Under Construction
Location: Zhuhai, CN
Firm Role: Design Architect