Archinect
Aedas

Aedas

anchor

Aedas-Designed Yanlord Luohu Mixed-Use Development— The Quintessence of Placemaking

Situated in the lively region of Luohu, Shenzhen, Yanlord Luohu Mixed-Use Development stands tall as a high-end commercial tower. Providing generous public space accompanied by 336 quality units and underground retail—the development is poised to become Luohu’s newest landmark.

 “As a key part of the design strategy, our objective is to connect and respond to the urban surroundings, to ensure maximum views. Since there were existing building on the south and east sides, the tower was rotated through methodological calculations, lending a panoramic view from the inside,” explained Aedas Executive Director Cary Lau . Based on the site condition, big units with more commercial value were located on upper floors and areas with unobstructed views. Medium units were located below 120m with unobstructed views through corner windows. After the rotation, the semi-obstructed views for small units were also greatly improved

The integrated development is the quintessence of placemaking, highlighted by the 6,600 sqm spiral-shaped public space spanning across the first three floors. There is a light-filled atrium as event space, a community center, and cultural facilities. A diverse functional room equipped with a swimming pool and sports facilities are also provided on the fourth and fifth floor, surrounded by a private garden. 

Beneath the floors is a sunken pedestrian street where there is a vast retail space filled with fashionable brands, and an amphitheatre serving as an engaging event space, located on the northwest entrance. 

With an environmentally-friendly goal in mind, construction materials used were low-emitting to improve indoor air quality; the insulated glass panels with low-E coating also help to control glare, and reduce solar gain. Furthermore, the facade is lined with horizontal features to create a dynamic surface, while the cantilever spandrel design on the west side provides shading.

“The design fully explores community’s assets and potential, deploying a multi-faceted approach to public space planning, to achieve the ideal of placemaking. Our hope is to create a landmark architecture that promotes people’s well-being as well as strengthen urban relations.” 

 
Read more

Status: Unbuilt
Location: Shenzhen, CN