Archinect
Aedas

Aedas

Hong Kong, HK

anchor
Huasha Plaza, Xuzhou, China, by Aedas
Huasha Plaza, Xuzhou, China, by Aedas
4 more images  ↓

Aedas extends the hill and valley topology to a mixed-use development in Xuzhou, China

Located in a scenic reserve area between Yunlong Mountain and Lake, Aedas-designed Huasha Plaza is the largest development along the lake and its planning and outlook are carefully designed to minimise its impact to the surrounding environment. It is a mixed-use project comprising hotel, residential, office and retail components.

The key design concept is to extend the hill and valley topology to the center of development to create a harmonious setting with its surrounding beautiful landscape. This is achieved by layering the building masses and creating ‘green valleys’ within the development.

There is a canal going through the middle of the site serving as a floodway. Project Design Director Yu-chieh Chiang worked closely with the client, landscape designers and engineers to turn this floodway into a highlight of the project with a water plaza in the middle of the development.

The natural sloping site has a five-metre height difference from south to north, allowing a design for three-dimensional pedestrian and vehicle circulations and maximising the value of different components. People can walk through the whole site on the second floor. Different programmes on different levels have specific roads and circulations leading to each of them. This is the first three-dimensional cross circulation in Xuzhou.

www.aedas.com

 
Read more

Status: Under Construction
Location: Xuzhou, CN

 
Huasha Plaza, Xuzhou, China, by Aedas
Huasha Plaza, Xuzhou, China, by Aedas
Huasha Plaza, Xuzhou, China, by Aedas
Huasha Plaza, Xuzhou, China, by Aedas
Huasha Plaza, Xuzhou, China, by Aedas
Huasha Plaza, Xuzhou, China, by Aedas
Huasha Plaza, Xuzhou, China, by Aedas
Huasha Plaza, Xuzhou, China, by Aedas