Archinect
Haute Architecture DPC

Haute Architecture DPC

New York, NY

anchor
The house is located within the forest
The house is located within the forest
17 more images  ↓

Guest House Renovation

Located on a 280-acre property deep in a forest, an existing guesthouse was gut renovated in order to reconnect its interior spaces with the beauty of its surrounding nature. The two gable end walls were made transparent with full-height glazing, creating a direct visual connection to the surrounding forest from the living and dining rooms. The result is a living space whose edges are blurred between interior and exterior.

 
Read more

Status: Built
Location: Alford, MA, US
Firm Role: Architect, Interior Designer, Owners Representative

 
Two large glass walls allow lighting flow deep into the building
Two large glass walls allow lighting flow deep into the building
New Landscaping
New Landscaping
Entrance Path
Entrance Path
New Exterior Deck
New Exterior Deck
Exterior View of Gable End Walls
Exterior View of Gable End Walls
Fireplace
Fireplace
Olber's Paradox Art by Lucas Michael
Olber's Paradox Art by Lucas Michael
Kitchen from exterior
Kitchen from exterior
Kitchen and breakfast area
Kitchen and breakfast area
Facade
Facade
Dining Area
Dining Area
Corridor with a view
Corridor with a view
Bathroom with shower
Bathroom with shower
Bathroom with glass apron
Bathroom with glass apron