Archinect
Mass Lab

Mass Lab

Porto, PT | Copenhagen, DK

anchor

Runavik Housing

The vertical challenge will be built in a 46.000m² steep terrain located in the east hill of Runavík facing the fjord. Given the vast area and the complex construction requirements, our proposal intends to create a spatial organization mainly focused on a valuable public space and housing units.

This concept - "Every patio is framed by 4 houses and every module is surronded by 4 gardens" - is the departure point for our contemporary proposal for the vertical challenge. We are interested in having a dense and low urbanization where the common areas become a continuous urban landscape with playgrounds, gardens and urban farms.

For more information and images about the project, please click here.

 
Read more

Status: Competition Entry
Location: Runavík, FO
Firm Role: Architects
Additional Credits: Mandaworks