Archinect
Emily Oechslin

Emily Oechslin

Lexington, KY, US

anchor
A perspective of the backyard showed the interaction of dog and man with the environment around.
A perspective of the backyard showed the interaction of dog and man with the environment around.
6 more images  ↓

Case Study House #3

Spring 2009

Digital Media within Architecture with Karen Lewis

Case  Study House #3
13187 Chalon Rd
Los Angeles, CA
By William Wurster & Theordore Bernardi 

The house is surrounded all around by mountains, which protects it from the construction of houses nearby.  This gives the Case Study House a lot of privacy and a noiseless environment.  The setting and even the owner’s furniture adds to the relaxing nature.  This characteristic greatly contradicts the nation’s 1949 eruption of fast pace developments;  the house stands out away from all the changes.  The large amount of glass in the house allows the interaction of the people with the environment around.  The glass makes the house seem open and not crowded, since there are no solid walls blocking the view.  Other materials used in the house were red brick for the fireplace and white siding.       The design was altered from the architect’s drawings.  A change included making the house just one level instead of having multiple elevations.  Another was that the two smaller bedrooms got morphed into one huge study room.  Even with these differences, the house’s overall purpose of supporting an interaction between the house, the people, and the environment still exists.

 
 Read more

Status: School Project
Location: Lexington, KY, US

 
 A diagram displaying the views outside when traveling through doorways. This showed the large amount of glass present in the house, and also blurred the line between indoors and out. This interaction with nature contributed to the thesis of the Case Study House.
A diagram displaying the views outside when traveling through doorways. This showed the large amount of glass present in the house, and also blurred the line between indoors and out. This interaction with nature contributed to the thesis of the Case Study House.
The simplifed plan displayed the H-shape of the house. Also a comparison of indoors and out was visible.
The simplifed plan displayed the H-shape of the house. Also a comparison of indoors and out was visible.
The east elevation showed the 3 distinctly different sections.
The east elevation showed the 3 distinctly different sections.
The image is a section of the north elevation, showing the living room and kitchen.
The image is a section of the north elevation, showing the living room and kitchen.
This diagram demonstrated the circulation and different sections of the house. The middle between the public and private was a transition space. This is where the two areas came together to interact. It can be noted that the division of public and private followed the H-shape of the house.
This diagram demonstrated the circulation and different sections of the house. The middle between the public and private was a transition space. This is where the two areas came together to interact. It can be noted that the division of public and private followed the H-shape of the house.
A perspective of the master bedroom, which revealed how close nature was.
A perspective of the master bedroom, which revealed how close nature was.

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading