Archinect
James McGarry

James McGarry

Santa Monica, CA, US

anchor
Rerouting access to the kitchen allowed more counter space.
Rerouting access to the kitchen allowed more counter space.
14 more images  ↓

Callahan Remodel and Interior Design

When the new owner purchased this 1920's bungalow nestled in the Hollywood Hills, the design and finishes were in need of some love and attention.  The floor plan was fragmented and dark, creating a confusing layout and wasted space.   The kitchen was small and isolated, the original tile still blanketed the bathrooms, and there was no master suite.  

The main challenge was to stay within the building's footprint, so with minimal demolition and construction I manipulated the unusual circulation and storage area to create a contemporary Hollywood bungalow.    

 
 Read more

Status: Built
Location: Hollywood, CA

 
Opening up a wall allowed more light and visual access to the dining and living rooms.
Opening up a wall allowed more light and visual access to the dining and living rooms.
Restoring the fireplace surround, moulding and original hardwood floors kept that 'bungalow' feel.
Restoring the fireplace surround, moulding and original hardwood floors kept that 'bungalow' feel.
All of the original double hung windows were restored.
All of the original double hung windows were restored.
The utility room was reorganized to create a new master bath.
The utility room was reorganized to create a new master bath.
Excess hallway space was turned into a new walk-in-closet.
Excess hallway space was turned into a new walk-in-closet.
An unnecessary bend in the hallway was re-purposed for a new powder room.
An unnecessary bend in the hallway was re-purposed for a new powder room.
A closet was shifted to create a vestibule into a new Jack-&-Jill bathroom.
A closet was shifted to create a vestibule into a new Jack-&-Jill bathroom.
An additional sink with new medicine cabinets created more storage.
An additional sink with new medicine cabinets created more storage.
The new powder room developed from the extra hallway space.
The new powder room developed from the extra hallway space.
Floor Plan
Floor Plan
Kitchen - North Elevation
Kitchen - North Elevation
Kitchen - East Elevation
Kitchen - East Elevation
Kitchen - South Elevation
Kitchen - South Elevation
Kitchen - West Elevation
Kitchen - West Elevation

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading