Archinect
Yeşim Kozanlı Architecture

Yeşim Kozanlı Architecture

anchor

Seraf Vadi Restaurant

Anadolu'nun birleştirici, sıcak ve samimi kültüründen ve duyulara yoğun şekilde dokunan geleneksel el sanatlarından ilham alan Seraf Vadi Restoran, Yeşim Kozanlı Mimarlık tarafından sofistike detaylar ve çağdaş bir anlayışla tasarlandı.

Hikâyesi Anadolu'nun sıcak ve samimi kültürü, geleneksel el sanatları ve işçiliğine dayanan Seraf Vadi Restoran , otelcilik ve gastronomi sektörlerinde 25 yılı aşkın deneyime sahip İç Mimar Yeşim Kozanlı liderliğindeki Yeşim Kozanlı Mimarlık tarafından tasarlandı. ulusal ve uluslararası mimari ve iç mimari projelere imza atmıştır.

Yeşim Kozanlı Mimarlık , Anadolu'nun kültürel bağlamından ve insan duygularına dokunan inceliklerden ilham alarak, Türk mutfağının lezzetleri ve birleştirici sofra kültürünün şekillendirdiği Seraf Vadi Restoran'ın iç mekanlarını çağdaş ve sofistike bir tasarımla yarattı .

Yaşamın ve birliğin kökenlerini simgeleyen "hayat ağacı" formu, modernize edilerek merkeze konumlandırılarak, aynı zamanda işlevler de eklenerek tasarımın referans noktası oluşturuldu. Renkler, malzemeler ve tüm iç mimari unsurlar hayat ağacının etrafında genişleyerek yerini bulmuş.

Seraf Vadi Restoran'da ahşap, doğal taş ve seramik malzemelerin yoğun kullanımı, sıcak ve modern bir atmosfer yaratmıştır. Mimarlar, toprak tonlarıyla kontrast oluşturan mobilyalarla doğallığı ön plana çıkarırken mekanın kalite standartlarını da yansıtmayı hedeflediler.

Özel aydınlatma seçenekleriyle doğru ambiyansın yaratıldığı Seraf Vadi Restoran , tasarımın insan duygularına dokunacak ölçekte bir deneyime dönüştüğü, misafirlerin keyifli vakit geçirebileceği bir ortam sunuyor.

 
Read more

Status: Built
Location: Istanbul, TR
Firm Role: architect
Additional Credits: Interior Design: Yeşim Kozanlı Architecture
Project Team: Yeşim Kozanlı, Fulya Türközü, Nida Tunç, Dilek Cengon
Project Implementation: DBA Architecture
Lighting Consultant Ali Berkman - ONOFF
Brand Consultant Moshe Aelyon
Employer Seraf
Total Construction Area: 1000 m2
Completion Date: June 2023
Photographs Ibrahim Ozbunar - 645 Studio