Archinect
Yeşim Kozanlı Architecture

Yeşim Kozanlı Architecture

anchor

Radisson BLU Hotel Kaş

Radisson BLU Hotel Kaş, Yeşim Kozanlı Mimarlık tarafından Kaş'ın ruhunun, tarihinin ve doğasının hissedilip yaşanabileceği bir deneyim alanı olarak tasarlandı. Otelin tasarımı, Kaş'ın tarihine, kültürüne ve doğal zenginliklerine saygılı bir anlayışla, misafirlerine "Yeniyim ama buralıyım" duygusunu her alanda hissettirecek şekilde ele alındı.

Antalya'nın batısında, turkuaz rengi denizi, doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla tanınan Kaş'ta yer alan Radisson BLU Hotel'in tasarımı, bölgenin topografyasından ve kültürel bağlamından ilham alıyor. Bölgenin M.Ö. 3000 yıllarına dayanan köklü tarihi ve ünlü Antiphellos antik kentinden tarihi Likya tahıl ambarlarına kadar uzanan anıtsal ve sivil mimari örnekleri, Radisson BLU Hotel'in mimari ve iç tasarımını doğrudan etkilemiştir. Geleneksel yapılarda kullanılan doğal taş cepheler, Osmanlı çinileri ve ahşap doğramalar gibi yapı elemanları, modern ve işlevsel bir şekilde projeye aktarıldı. Otel misafirlerinin kendilerini özel ve rahat hissedecekleri, ev konforunda bir konaklama deneyimi, tasarımı şekillendiren öncelikli ihtiyaçlardan biri olarak belirlendi. Misafirlerin yeşilden, doğadan ve sadelikten kopmayacakları, ortak alanlarda sosyalleşme fırsatı bulabilecekleri, otel konaklamasının ötesinde deneyimler yaşayabilecekleri mekanlar yaratılması hedeflendi.

Sonuçta bölgeye saygılı mimari çizgiye sahip, geniş alanlı az katlı kütleli, sade tasarımlı, insan ölçeğinde bir konaklama merkezi ortaya çıkıyor. Coğrafyanın doğal iklim özelliklerinin kullanıldığı projenin iç ve dış mekanlarında bölgenin yerel renk ve dokularını yoğun bir şekilde hissetmek mümkün. Toprak tonlarının ağırlıklı olarak kullanıldığı projede çevresel peyzaj etkileri maksimuma çıkarılarak doğayla bağlantının sürekliliği sağlandı.

İç mekanların konforunu artırmak için aydınlatma, akustik, hava kalitesi gibi unsurlar özenle düşünüldü. El yapımı özel seramiklerle kaplı doğal taş zeminler ve yüzeyler, doğadan ilham alan bir tasarım felsefesiyle korundu. İç ve dış mekan arasında kolay geçiş sağlayan cam cepheler ve sürgülü paneller, doğanın huzur veren ritminin iç mekanlara taşınmasına olanak sağlıyor. Otelin içerisinde geleneksel motiflerle süslenmiş modern sanat eserleri bulunmaktadır. Restoran, yerel lezzetlerin modern sunumlarıyla Kaş'ın gastronomi zenginliğini gözler önüne seriyor.

Duvarlar kuşaktan kuşağa aktarılan bilgiyle hayata geçirilen geleneksel "köy sıvası" tekniğiyle kaplandı. Bu sıva estetik açıdan Kaş'ın özünü yansıtmanın yanı sıra doğal yalıtım da sağlıyor. Toprak tonları bu doğallığı destekleyerek odalara sıcaklık katarken, bu tonların modern tasarımla harmanlanması ise dingin bir atmosfer yaratıyor. Konuk odaları ve süitler geniş ve konforlu olup, renk paleti ve doku seçenekleri doğayla uyum içerisindedir. Misafirler bu odalarda modern konforun keyfini çıkarırken Kaş'ın ruhunu da derinden hissediyorlar.

Otelin açık alanları Kaş'ın florasını yansıtan yerli ağaç ve bitkilerle donatılmıştır. Havuz başı alanları ve açık havadaki sushi bar bölgenin esintisini hissetmek için ideal yerlerdir. Güneşli ve gölgeli alanları etkili bir şekilde ayıran seperatörler, iç-dış ilişkisinin her noktada yaşanmasına olanak tanıyor. Doğal malzemelerle donatılan, huzurlu ve enerjik bir atmosfer yaratan spa, müşterilerine dinlendirici bir kaçış sunmayı amaçlıyor. Otel ayrıca sürdürülebilirlik ilkesiyle hareket ediyor: Kaş'ın doğal güzelliğini korumak ve çevreye verilen zararı en aza indirmek için atık yönetimi, enerji tasarrufu ve su tasarrufu uygulamalarını benimsiyor.

Radisson BLU Hotel Kaş, Yeşim Kozanlı Mimarlık tarafından sadece otel olarak değil, Kaş'ın ruhunun, tarihinin ve doğasının hissedilip yaşanabileceği bir deneyim alanı olarak planlandı. Misafirlerine Kaş'ın eşsiz güzelliklerini keşfetmenin yanı sıra şehrin hikayesine dokunup onunla bütünleşmeyi de vaat eden otelin tasarımı, Kaş'ın tarihine, kültürüne ve doğal zenginliklerine saygılı bir anlayışla ele alındı. Kaş, misafirlerine “yeniyim ama buralıyım” düşüncesini her alanda hissettirecek şekildedir.

 

 
Read more

Status: Built
Location: Antalya, TR
Firm Role: Interior Design: Yeşim Kozanlı Architecture