Archinect
Blanchard Fuentes, Inc

Blanchard Fuentes, Inc

Palos Verdes Estates, CA

anchor

Venice Beach CA - Blanchard Fuentes Design

Built entirely from pre-finished plywood over top of a structural steel under-carriage and pivot assembly, the piece was commissioned by The Cliff Garten Studio to fulfill a tool and supplies storage requirement, bringing much needed order to their expanding workshop.

Set on castors, the piece additionally serves as a rotating, spatial partition, accommodating a comfortable and safe work zone while offering an added measure of privacy for the studios conference area. The backside coincidently is clad in soft Homoste, providing 100sqft+ of presentation space.

The project demanded a meticulous care to detail including; face-glued construction with minimal fastenings, dado joints with customizable shelving and razor-sharp, mitered edges for a seamless, elegant appearance.

 
Read more

Status: Built
Location: Venice Beach CA
Firm Role: Design+Build
Additional Credits: Cliff Garten Studio

 
Perspective
Perspective
Elevation
Elevation
Floor Plan
Floor Plan