Archinect
Tzu Peng Low

Tzu Peng Low

Kuala Lumpur, MY

anchor
Concept sketch of PLAYSCAPE
Concept sketch of PLAYSCAPE
3 more images  ↓

Urban Regeneration PLAYSCAPE

The Playscape is a continuation of the Proto-Park proposal and is
being built in conjunction of the Park Launch. The upper modules of Kotak Komuniti is designed to create a Play and Learn space for the community in the park asides from the jungle gym. After the co-creation sessions with the community in Kotak Komuniti, the ideas gathered are a gazebo which functions as sheltered area for relaxing and picnic, a playground with climbing structure,
swing etc for kids. The materials used are easily available recycled pallets, pvc pipes and free tires in respond to the industrial context and budget available.

The proposed playscape is an interactive art installation with pallet steps/seats, 2 modules of playcells and a swing, connected by a series of colorful whispering pipes. The installation is designed to engage not only the kids but also between the adult and the kids.

The playcells function as hiding nook as well as “classroom” with
alphabetic cards and number cards on the exterior walls.

 
Read more

Status: Built
Location: SUBANG JAYA
My Role: Project Architect
Additional Credits: EPIC Communities

 
Concept sketch
Concept sketch
Built PLAYSCAPE
Built PLAYSCAPE
Built PLAYSCAPE in MPark
Built PLAYSCAPE in MPark

Please wait... loading