Archinect
Joseph Piorkowski

Joseph Piorkowski

Brooklyn, NY, US

anchor
Interior of cascading work stations
Interior of cascading work stations
6 more images  ↓

Tar Beach Music Center

The “leftover and in-between” studio aimed to exploit under-used spaces found within the city fabric.  Tar Beach Music Center exploits unused roof area and lateral air space.  It was created by a component logic using woody vines as an informing natural system. 

It makes use of context through the urban vernacular and houses the music programs for three New York City schools, particularly for elementary and middle school students.  The overall design incorporated joint reciprocity, spatial sensitivity, and street art desicion making.

Studio 602  |  Ben Krone  |  Spring 2011

 
 Read more

Status: School Project
Location: New York, NY, US
My Role: Designer
Additional Credits: Olivia Tarricone

 
Aerial
Aerial
Component Recipe
Component Recipe
Structure Section of Work Station
Structure Section of Work Station
Work Stations
Work Stations
Section of work stations
Section of work stations
Upper Section
Upper Section

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading