Archinect
Giuliano Pairone

Giuliano Pairone

Turin, IT

anchor

Ferrari Company Restaurant

The design of the New Ferrari restaurant in Maranello is directly infuenced by general concepts of passive architecture. From a conceptual point of view the main shape refers to an helicopter fin section providing inner shading and transparency during operation hours, its design directly considers solar path. Southern exposed roof is covered by PV panels and ground floor spaces are protected by the the main overhanging volume containing a restaurant pavilion. While third floor is dedicated to restaurant functions, peculiar ground floor sinuous plan provides space for main kitchen and wellness center. Mezzanine level contains a training center and main ground floor lobby is surrounded by a double height glazed space.

 
 Read more

Status: Built
Location: Maranello, IT
My Role: Partner - Design Leader for MDN Marco Visconti & Partners

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading