Archinect
Matthew Johnston

Matthew Johnston

London, GB

anchor

Arnhem Central - Parking Garage

Arnhem, Netherlands, 1997–2002

Part of the Transfer Zone Arnhem, the Arnhem Central underground parking facility occupies an area of 44,000 m2 and provides parking spaces for 1000 cars. The car park is integrated into the public transportation area. This area is organised as a roofed-over, climate-controlled plaza that interconnects and gives access to trains, taxis, buses, bikes, cars, office spaces and the town centre. The car park is a column free structure, with integrated colour-coded way finding and daylight penetration via the V-model stairwells. The V-model is employed in the car park to form integrated connectors organising circulation, providing daylight deep into the three parking levels and as a construction element resulting in a column-free structure.
 

 
 Read more

Status: Built
Location: Arnhem, NL

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading