Archinect
Mark Hartenstein

Mark Hartenstein

New Providence, NJ, US

anchor

Materials Research: Let There Be Light

This materials research study was a corollary to the public library project.  Its purpose was to investigate alternative scenarios for creating an interactive system to back-light the books of a six-story book wall rising through the floors and towering over the atrium.

The objective was to give the book wall a luminescent quality, especially as daylight waned or failed to light the space well on a cloudy or rainy day.  An additional objective was to find a multi-color option so that the visual organization of the wall was clear to the users.  Ideally, it would be a flexible system that could adapt to literary category relocations, as well as adapt with possibly changing functional use of the building.

In the end, a section drawing shows how the chosen system is integrated into the structure of the book wall so that it may be accessed easily in order to maximize its flexibility.

 
 Read more

Status: School Project
Location: Saint Louis, MO, US

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading