Archinect
Francesca Eichmann

Francesca Eichmann

New York, NY, US

anchor

Nutrition Centre

Creating an addition to the University of Edinburgh’s Centre for Sport and Exercise, my design for a Nutrition Centre incorporates healthy eating into a space focused on healthy bodies. The building originally stood as two, and connected through a small doorway in the joining wall. My design allows for the building to work as one in assembly with the CSE, done by generating better circulation routes and opening up the space. The ground floor of my design permits the CSE to connect to the building with additional passages and allows students to buy food, as well as a self service area for pre or post workout snacks, smoothies, shakes etc. The first floor connects with the old attic, which has been lowered and extended into both buildings with a skylight allowing light to pour into both levels. These levels are designed as a café integrating healthy eating with interactive furniture allowing for pre/post workout stretching and lounging. The majority of materials used are either up-cycled or recycled including reclaimed sports flooring for the interactive staircase as well as reclaimed apple crates fashioning shelving.

 
 Read more

Status: Unbuilt
Location: Edinburgh, GB
My Role: Interior Designer

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading