Archinect
Sergio Nunes Architects

Sergio Nunes Architects

Bloemfontein, ZA

anchor
main gallery space from south
main gallery space from south
10 more images  ↓

Gallery on Leviseur

Exterior spaces were designed as "sculpture courtyards", and are all well connected to interior spaces. Providing for enough natural lighting to ensure adequate interior light levels, while maintaining enough wall space was achieved by elevating the roof of the entrance and allowing clerestory lighting into the space, as well as by inserting low level windows that reflect light off the white floors. The roof structure folds down to the ground at the northeastern corner of the site, in order to create more privacy for the patio area. Soldier course brickwork and the flutes of the corrugated sheeting create interest when juxtaposed with the non-verticality of certain elements of the building.

 
 Read more

Status: Built
Location: Bloemfontein, ZA
My Role: Project Architect

 
main gallery space from south
main gallery space from south
guard house form courtyard
guard house form courtyard
guard house from street
guard house from street
from northeast
from northeast
interior of main gallery space
interior of main gallery space
main gallery space at night
main gallery space at night
from southest
from southest
from norhteast
from norhteast
clerestory lighting detail
clerestory lighting detail
patio roof detail
patio roof detail

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading