Archinect
NICOLEHOLLIS

NICOLEHOLLIS

San Francisco, CA

anchor

Telegraph Hill Residence

Perched atop San Francisco’s Telegraph Hill, this four-story private residence was originally designed in 1996 by the architect Jim Jennings. An avid contemporary art collector, the new owner desired an update of the home’s kitchen and bath that would respect its original concrete and glass architecture. NICOLEHOLLIS focused on a palette of elemental materials such as marble, walnut, steel and concrete that modernized the spaces, while respecting Jenning’s original design. A rich walnut, which was used for kitchen cabinetry and bathroom built-ins, creates a sense of warmth and elegance. Unexpected details include a scraped marble kitchen backsplash, laser-cut, lattice-pattern walnut air vents and sandblasted bathroom windows that create privacy without blocking light. The final look, including appliances by Miele and Gaggenau and fixtures by Dornbracht, offers an understated yet elegant backdrop for art. Photographer: Mark Adams

 
 Read more

Status: Built
Location: San Francisco, CA, US
My Role: Interior design

 
Tub and shower
Tub and shower
Detail of air vent
Detail of air vent
Kitchen
Kitchen
Kitchen
Kitchen
Kitchen; Wiggle chair by Frank Gehry
Kitchen; Wiggle chair by Frank Gehry

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading