Archinect
Office Feuerman

Office Feuerman

Sydney, AU

anchor
The ‘Upside Down Wall,’ unifies exterior and interior, public and private spaces, while providing flexibility in its daily use.
The ‘Upside Down Wall,’ unifies exterior and interior, public and private spaces, while providing flexibility in its daily use.
10 more images  ↓

'Upside-Down Wall' Townhouse

When Office Feuerman and Phu Hoang Office collaborated to redesign a four-story townhouse in Brooklyn New York, they developed the ‘Upside Down Wall,’ a system that unifies exterior and interior, public and private spaces, while providing flexibility in its daily use.

The wall is either hung from the ceiling or supported from the ground in a dynamic interplay between its various functions. The wall provides exterior seating, work space, interior bench seating, display areas, dry bar, and storage. In relation to the different functions, the multiple depths of the wall openings create a varied landscape.

All of the horizontal surfaces use a glowing white onyx stone which is lit from behind. These surfaces contrast with back-painted white glass panels within each wall opening and the vibrant color that is revealed when the cabinetry is opened.

Project information:
‘Upside Down Wall’ Townhouse
Location: Brooklyn, New York
Completed: August 2010
OFFICE FEUERMAN, LLC + PHU HOANG OFFICE, LLC
Project team: William Feuerman and Phu Hoang
Fabricator: David Melchior
Renderings: Office Feuerman/Phu Hoang Office
Photography: Office Feuerman/Phu Hoang Office and Victoria Monjo
Links: www.officefeuerman.com and www.phuhoang.com

 
 Read more

Status: Built
Location: Brooklyn, New York

 
Wall, level 01
Wall, level 01
Wall, bench
Wall, bench
Drawer
Drawer
Onyx Countertop
Onyx Countertop
Wall, openings
Wall, openings
Wall, elevation
Wall, elevation
Cabinet interior
Cabinet interior
Wall, diagram
Wall, diagram
Wall closed, rendering
Wall closed, rendering
Wall opened, rendering
Wall opened, rendering

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading