Archinect
NEXT architects

NEXT architects

Amsterdam, NL

anchor

Rabobank Headquarters

The office interior for the Rabobank Nederland headquarters is the result of a co-creation by NEXT architects, Emma architecten, Richard Hutten, Ineke hans, Pentagram with and under supervision of Sander Architecten.

As the office interior is being redefined by the introduction of new methods of working, interior architecture is facing new challenges. In today’s work environment, the emphasis is on cooperation in teams and group dynamics; people go to the office for the social aspect more than anything else.  To realize this ambition, the building is seen as a modern city. After all, the city is where individual freedom and spontaneous interaction are all-important.

The effectiveness of this concept is visible on the Square, located at the plinth of the new office building. Employees and visitors work, eat, read, and meet one another in a diverse landscape.

Within the Square NEXT architects has designed the bakery. The Bakery design is based on a check board pattern of circular meeting rooms and square seating elements, articulating the different modes of working together. Endless benches and communal tables act as catalyst to stimulate interaction. With Sliding walls and moveable panels the openness of the area can be manipulated. Together with Samira Boon a 3D textile has been developed to clothe the meeting rooms.

 
 Read more

Status: Built
Location: Utrecht, the Netherlands

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading