Archinect
Safdie Rabines Architects

Safdie Rabines Architects

San Diego, CA

anchor

House for Two Artists

Completed in 2006, this project is a studio for two artists wishing to create a new work space while minimizing the impact of any new construction on the natural landscape of their property. The studio is located to the rear of the house, connecting the home to a beautiful portion of the site which, prior to the addition, had not been accessible.

To create the studio and library without disturbing the surrounding area, the studio was conceived of as a “bridge” spanning a small arroyo adjacent to the house, providing the opportunity to experience the canyon from the best of all possible locations--in and above it. The bridge is supported on two concrete piers on either side of the canyon and is spanned with two trusses made of top and bottom glulam chords with steel cross members. 

Spanning the arroyo, the studio’s lightness is experienced both inside and out.  Naturally lit with floor to ceiling sliding glass doors, the design creates a bright work space that opens towards the canyon on two sides. Floating fifteen feet above the dry creek bed, the studio provides a unique opportunity to experience the canyon.

 
 Read more

Status: Built
Location: San Diego, CA, US

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading