Archinect
Affect-t

Affect-t

London, GB | Hong Kong, HK

anchor
High-rise Building
High-rise Building
8 more images  ↓

Kwong Shook Lin Residence

The Renovation of a flat in one of Hong Kong’s exclusive high-rise buildings, the space was opened up to create a contemporary open-plan living environment as per the client’s request.  The prior configuration afforded little space in the bedrooms and fragmented space in the living area for gathering.


  In order to unify the disparate rooms and integrate the flat a common design language was chosen.  A fluid curving space was created which could negotiate and unify the disparate spaces and odd angles of the arrangement.  The vaulted ceilings in the bedrooms provide a subtle surface for reflecting the light from the exterior and interior cove lighting while hiding numerous beams in the ceiling.  The sculptural ceiling in the living rooms hides numerous LED lights while directing the eye the centre of the dining table in the open-plan room. 


  Textures and materials interplay as wood is used throughout with the parquet flooring and bespoke oak screen at the entry causing subtle shifts in view as one enters the flat.  Marble is used in the two large bathrooms with large sinks carved out of solid block and large soaking  tub and shower room in glass tile.  A walk-in wardrobe is a point of rest next to the bathroom and a large kitchen can be hidden behind and pivoting door.  All features combine to create a feeling of movement of being carried through the space, with the clients affinity for Feng Shui the ideas of direction and energy movement were integrated into the placement of furniture, fittings, and openings to create a contemporary space which envelops the resident.

 
 Read more

Status: Built
Location: Hong Kong, HK

 
Living Room
Living Room
Entry
Entry
Master Bedroom
Master Bedroom
Wardrobe
Wardrobe
Kitchen
Kitchen
Entry Screen
Entry Screen
Corridor
Corridor
Ceiling Detail
Ceiling Detail

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading