Archinect
David Bergman

David Bergman

New York, NY, US

anchor

Union Square loft

Gut renovation of a Union Square loft utilizing eco materials and energy efficient lighting and systems. The clients had been living in the space since the 1980s and wanted to both update it and redesign it so they could “age in place.” The existing incandescent lighting, mounted on high ceilings, required tall ladders for frequent maintenance. The new design incorporates dropped lighting with longer lasting light sources.


The existing bathrooms had above-the-floor plumbing which necessitated awkward steps. A major starting point of the new design was finding fixtures and re-routing plumbing in order to make the spaces fully wheelchair accessible.

 
 Read more

Status: Built
Location: New York, NY, US

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading