Archinect
Rebecca Dandrea

Rebecca Dandrea

Smithtown, NY, US

anchor
Reception/ Lounge View
Reception/ Lounge View
7 more images  ↓

Save the Children Main Office

Save the Children is located in Berlin, Germany.  This was created during my semester abroad in Germany summer 2012.  Save the Children is a non profit organization, where the concept for this project is derived from.  Since it is non profit, there is not much money flowing in and therefore the new design is based off all recycled materials.  

 

Reception desk is made from recycled cardboard tubes. Ceiling wood slats are made from recycled doors that were not being reused in the new space.  Blue color is for office areas and red color is for the visiting areas

 

Cardboard tubes are seen again in office area shelving 

 
 Read more

Status: School Project
Location: Berlin, Germany
My Role: Designer

 
Floor Plan
Floor Plan
RCP
RCP
Cable Diagram
Cable Diagram
Bottle wall behind the reception area detail
Bottle wall behind the reception area detail
Bottle wall view in office hallway
Bottle wall view in office hallway
Bottle wall detail
Bottle wall detail
Office layout view
Office layout view

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading