Archinect
Chris Wellman

Chris Wellman

Leland, NC, US

anchor

Outdoor Classroom for Southport Elementary School

Located in the student-maintained garden next to the school building, this pro bono project is a 400-square-foot shading structure for holding classes outdoors. A 12-sided concrete slab, scored and stained with a compass rose design, provides a surface for sitting. A series of cypress frames and louvers fan out around the south side to shade the surface from direct sunlight during the hottest times of day. The design of the structure and the floor pattern took inspiration from the proportions governing the growth of natural organisms, such as the nautilus sea shell. 

 
 Read more

Status: Built
Location: Southport, NC, US
My Role: Schematic design, construction documents, material and product selection, construction administration

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading