Archinect
BARKER FREEMAN DESIGN OFFICE

BARKER FREEMAN DESIGN OFFICE

New York, NY

anchor

Park Slope Rowhouse Renovation

This gut renovation of a Brooklyn rowhouse for a family of four developed as a series of transformative insertions into the existing building fabric.  The first two moves were to slice out all jnterior partitions and cut out the rear facade in order to create one large room that would bring light deep into the building's interior.  The first floor was extensive enough to then subdivide into four main spaces. The living room at the front is circumscribed by the bay window facade and entry vestibule and oriented toward the brick hearth that was uncovered during demolition.  The kitchen, pantry and powder room is contained within a wall and soffit volume.  The exposed brick wall and existing intricate wood staircase flank the dining space.  The kitchen was pulled away from the rear facade to create a sunny family room with the full glass wall opening out onto the back yard.  Upstairs, three bedrooms and two baths were carved out of the existing apartment.  A book-lined study separating the kids' rooms from the master suite opens out into the central hallway via double doors.   Light from Existing Skylights in the hallway that were salvaged during demolition brings additional light down onto the main stair.  In the basement, 18" was excavated below the existing floor to create a playroom and workout area

 
 Read more

Status: Built
Location: Brooklyn, NY, US

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading