Archinect
Marc Roca Bravo

Marc Roca Bravo

Barcelona, ES

anchor
façade's shades
façade's shades
6 more images  ↓

Daegu Library

The building geometry is the result of a program analysis and urban context. It has to be clear, easy, undersatandable and intuitive for the users. The program it has been divided according to the privacity degree required, and articulated by the main hall at the ground floor, leaving the extrovert space at the -1 floor as an extention of the public space, meanwhile the introspective space (general collection and offices) remain high ground in a tate of levitation and reflection.

 
 Read more

Status: Competition Entry
Location: Daegu, KR
My Role: Project Coordinator
Additional Credits: with: Gerard Carreras/Enric Dulsat/Marc Fabrés/Pol Jordà/Lluís Jordà/Haia Machfij

 
Site plan. 89,9% of public space at the ground floor
Site plan. 89,9% of public space at the ground floor
organigram / srtategy
organigram / srtategy
extrovert -1 floor/public grounffloor/introspective tower
extrovert -1 floor/public grounffloor/introspective tower
long. section
long. section
elevations
elevations
children area
children area

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading