Archinect
XL Architecture + Engineering

XL Architecture + Engineering

Izmir, TR

anchor

Nea Vourla Housing Project

İzmir'de XL Mimarlık + Mühendislik tarafından tasarlanan Nea Vourla Konut Projesi, bölgenin mimari özelliklerini yansıtan özgün tasarımıyla dikkat çekiyor .

Nea Vourla Konut Projesi, İzmir, Türkiye'de Urla Tarihi Liman Mahallesi sahilinde yer almaktadır. Çağdaş güvenlikli konut siteleriyle çevrili Urla Tarihi Liman Mahallesi, geleneksel evleri ve Liman boyunca uzanan kordonuyla tanımlanır. Güvenlikli bir site olarak proje, 2 arsa üzerinde 350m² ve 80m² yüzme havuzlu 18 konuttan oluşmaktadır. 

Her birim, arsanın çevresinde bir desen oluşturmak için birleştirilmiş cephede varyasyonlara sahip aynı büyüklükteki modülden türetilmiştir. Modül, malzemesi (yöresel taş ve ahşap unsurlar), dış görünümü (eşikler, alınlıklar, dış cephe kaplamaları, 'cumba', xysta vb.) ), yarı açık teraslar ve kıyı elemanları ile peyzaj konuları. 

Proje sınırları arasında yaklaşık 14 m kot farkı bulunmakta olup, her birim deniz ve kıyıyı tam görecek şekilde düzenlenmiştir. Genel yerleşim, yeri bir dönüm noktası olarak tanımlamak için alışılmadık bir şema önerir ve sonuç olarak gayrimenkul değerini üç katına çıkarır.  

Nea Vourla Konut Projesi , mahalle sakinlerini, mahalleliyi ve yoldan geçen vatandaşları ortak bir deneyimi paylaşmak ve katılmak için bir araya getiren gelişen bir etkinlik olacak şekilde tasarlandı . Görsel ve fiziksel olarak birbirine kenetlenen teraslar, geçitler, köprüler, merdivenler, avlular, bahçeler ve tonozlu geçitler, benzersiz bir bölgesel deneyim sağlar. 

 
Read more

Status: Built
Location: Izmir, TR