Archinect
AE Superlab

AE Superlab

Brooklyn, NY

anchor

One Kings Lane NYC Headquarters

AE Superlab were commissioned by One Kings Lane, one of the fastest growing lifestyle and home furnishings brands in America, to design their new creative headquarters in New York.

Located between Soho and Tribeca, two of Manhattan’s most fashionable neighborhoods, the design draws aesthetic inspiration from the edgy industrial history of the neighborhood as well as from the more refined palette of the One Kings Lane brand.

Contained within the 45,000 square foot space is a varied mix of programs and activities each demanding a unique set of functional requirements but needing to function harmoniously as a whole.

The offices house Creative Directors, Copy Editors, Buyers, Web Designers, Business Developers, Photographers, Set Designers, Photo Retouchers, as well as an entire section of staff dedicated to shipping, receiving, locally warehousing, cataloguing, and prepping the constant flow of merchandise to be photographed for the website on a daily basis.

Each of the various disciplines dictated a  specific set  functional and spatial requirements that had to be met within the confines of the 45,000 square foot space. A core directive of the challenging design brief was to find a way to integrate these various requirements harmoniously and efficiently.

The Lunch Room is the heart of the office, a carefully composed zone that balances the existing space’s raw industrial feel with a light and minimalist design that also reflects the brand's elegant residential aesthetic. At various times, the room will serve a variety of purposes ranging from formal banquets to impromptu meetings to all-hands meetings where all 200+ employees can gather and join the San Francisco office for a company wide conference via two large retractable projection screens. 

An oversized and well appointed central kitchen island, along with a custom wood and steel “floating” shelf suspended from the ceiling, comprise the visual focal point of the Lunch Room space, and provide a generous work surface for what is the most highly trafficked part of the office.


 
Read more

Status: Built
Location: Tribeca, NYC, USA
Firm Role: Architectural Design
Additional Credits: Suzumori Architecture - architects of record.