Archinect
Co Adaptive Architecture

Co Adaptive Architecture

Brooklyn, NY

anchor

Greenpoint

This existing physical therapy center moved to a new location around the corner from its previous one and asked us to create an energetic and light design for their new space. Color highlights the different uses and accent changes in energy levels - reception, equipment room and treatment rooms, which are open and connected. Suspended LED lighting maximizes the ceiling height while the colorful conduit runs help emphasize the different programmatic areas. Whole wall and half wall decals add life to the space while providing a more resistant surface under a datum line. The flooring is a three-toned speckled recycled rubber tile that is wear resistant and, along with some custom wooden elements, give the space warmth.

Construction finished in December 2013.

 
Read more

Status: Built
Location: Brooklyn, NY, US
Firm Role: Architect