Archinect
Stipfold

Stipfold

Tbilisi, GE

anchor

Rockcrawler

 The university building design is complementing natural forms of the landscape on which it dwells. Entire exterior has a sense of continuum, as if one piece of cloth was folded in different directions. All auditoriums, the sports room, the theater and the administrative building face the water and embrace a sunlight all the long. But the first time the eye encounters the water, is when a visitor enters the building. The entrance hall also bridges the administration and the south wing. The sports room has the wall-length glass windows, facing the hillside and the angular quay for kayaking events. Four storied part of the building, which is the closest one to the bridge [built specifically for this project], belongs to the university administration and connects the rest of the space to the underground theater, that extends out from within the hill.

 On the right side of the bridge is the campus building, aesthetically resembling the university architecture.

 
Read more

Status: Unbuilt
Location: Tbilisi, GE
Firm Role: Architect
Additional Credits: Copywriter: Mika Motskobili