Archinect
Utopus Studio

Utopus Studio

New York, NY

anchor

Midtown Penthouse Interior Renovation

Overview- Located in the Wallace K. Harrison-designed Rockefeller Apartments, a tenth floor unit was re-designed as a pared-down pied-a-terre, overlooking the sculpture garden of the Museum of Modern Art.

Absent of doors, a partition wall wraps around the apartment creating a vestibule as well as a framework for interior galleries that become sleeping, living, and kitchen areas. Opposite this wall, a continuous stained oak cabinetry lines the inner perimeter of the apartment which runs from the bathroom through the sleeping quarters, creating a seamless transition between the two spaces. When the bathroom is occupied, a translucent door slides into place when occupied

 
 Read more

Status: Built
Location: New York, NY, US
My Role: Architect & Interior Designer

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading