Archinect
studio MADe

studio MADe

Hyderabad-Deccan, IN

anchor

Gyeonggi-Do Jeongok Prehistory Museum

Located  very close to an archeological dig, the site is a large basalt deposit; the museum is designed from the bottom up. The museum is embedded into the contour lines of the landscape, and sinks deep into the earth and, metaphorically, into the history of the site. The ceremonial open-air path is the primary generator of function and experience along which the museum is defined. At the primal point, it detaches from the terrain, rises up the surface appear floating in the air, defying gravity. Furthermore, it forms a system of panoramic signposts facing the archeological plateau. Traversing different combinations of routes, the world of prehistoric existence can be explored in different modes and levels.


Navigation through the museum is key: visitors experience changing volume and light patterns as they climb upwards, ultimately seeing a panorama of barren yet potent spread of landscape at the summit. Ceremonial navigation through space is a recurring theme, perhaps because it emulates the designer’s journey from conception to realization. The process of design is repeated in the progression through the built space.


The gorge or the bottom is the starting point of the journey and the other spaces are experienced through a sequence of suspended stairs and platforms as it expands into the horizon. The caves of the exhibit make a labyrinth that unfolds like a story at every turn. Through the recessed interspaces connecting different blocks one can view the stratified past, to experience a museum within a museum. The journey to the history thorough the translucent prism of the present will connect the visitor to what existed before, and also allow the appreciation of material, space and time.

 
 Read more

Status: Competition Entry
Location: Gyeongju, KR
Additional Credits: Rajeev Kathpalia, Vittal Sridharan, Sonke Hoof, Maximilian Putzmann

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading