Ian Shaw Architekten

Ian Shaw Architekten

Frankfurt am Main, DE


Haus W

This well-crafted cuboid generates spectacular light.

Externally, the scheme is articulated as a zinc-clad modernist box, set into a traditional pitched roof, atop a standard two-storey house; internally, it comprises a well-proportioned bedroom with an en-suite wetroom, which connects with a lower level lobby and storage area via an adjoining stairwell. 

The wet room's fully glazed roof exploits the building’s south-facing aspect, as do the skylights above the staircase. Both enjoy a dynamic interplay of light and shadow. By contrast, the bedroom’s full height north facing window, which spans the entire width of the room, delivers an even source of illumination throughout the day. Two slender, full height louvre panels provide natural ventilation; these sit flush in the respective side walls, abutting the glazed north elevation. 

Integral to the scheme is the use of oak for both the flooring and staircase, its colour, depth and texture creating a warm, welcoming environment, while elegantly contrasting with the wet room's white monochrome aesthetic.

 Read more

Status: Built
Location: Frankfurt am Main, DE
Additional Credits: Photography by Felix Krumbholz


Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading