Archinect
Robert Bianco

Robert Bianco

New York, NY, US

anchor
Main Lobby redesign
Main Lobby redesign
3 more images  ↓

Temple Sholom Master Plan

Temple Sholom is fortunate to have an adequately sized facility that is in relatively good condition. However, every aspect of the congregation has evolved in recent years – from the nursery and religious schools to the administrative staff to new and emerging social groups – and the Temple no longer functions as it did when the building was conceived.

The master plan for Temple Sholom reorganizes the building’s program within its current confines. Space is more accurately and appropriately distributed amongst the congregation’s interest groups. The school and temple wings are unified by opening an existing alarmed stairwell. Shared spaces are given maximum flexibility with the introduction of movable seating and additional folding partitions. Most importantly, the master plan established an architectural identity that matches the synagogue’s stellar reputation within the Greenwich community.

 
 Read more

Status: Built
Location: Greenwich, CT
My Role: Project Designer

 
New Chapel design
New Chapel design
Proposed Sanctuary renovation
Proposed Sanctuary renovation
Proposed exterior renovations
Proposed exterior renovations

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading