Archinect
Jose Javier Gonzalez

Jose Javier Gonzalez

Madrid, ES

anchor
public entrance view
public entrance view
8 more images  ↓

Center for the Development of Creative Projects, Almere Haven. Netherlands

The building responds to the necessity to create job opportunities for people who have to move to Amsterdam or Almere Centrum to work, loosing 1’30 hours per day average of their time. It is a work-space building, a place to develop ideas and business. An industrial building appearence would be appropriate for this office-laboratory program.

The traditional construction in the Netherlands is based on sloped roofs because of its characteristic rainy climate.
The project uses this as a reference, making a succession of pitched roofs with the purpouse of integrating the building into the surroundings, being just one building more in town. Also, this mechanism is used to interrupt the block, transforming it perceptively into a medium scale project, according to the size of the neighboring buildings; and taking advantage of the inclination to gain the most energy possible with solar and fotovoltaic panels looking to the south, and skylights to iluminate selected spaces looking to the north.

 
 Read more

Status: School Project
Location: Almere-Haven, NL
My Role: Autor

 
urban analysis and location
urban analysis and location
building schemes
building schemes
plans
plans
sections
sections
entrance hall model
entrance hall model
construction axonometric view
construction axonometric view
library interior view
library interior view
view from the patio
view from the patio

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading