Archinect
Liz Carter

Liz Carter

San Diego, CA, US

anchor

BathHouse

The Bathhouse in Jacksonville, Oregon was designed to evoke the feeling of wandering through a forest with
weaving paths, high contrast and ‘branchy’ or ‘leafy' shadows cast through the glazed wall.

Jacksonville Oregon being a small historic mining town, this design was not meant to over state its presence while still making it known. The use of wood slatting on the facades served a double function. First being to provide a gradient of privacy or transparency. Second being to cast long shadows into the 25' wide building, cutting in opposing directions to create a network of 'branches' with varying density.

The layout of the 4-story bathhouse weaves the users back and forth through a maze of small structures nestled between circular wooden structural posts, meant to evoke tree trunks.

This design was featured in the University of Oregon's Interior Architecture Accreditation Review in 2010. 

 
 Read more

Status: School Project
Location: Jacksonville, OR, US
My Role: Architect - Designer
Additional Credits: University of Oregon B.IARC

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading