Archinect
Marcus Hopper

Marcus Hopper

San Francisco, CA, US

anchor

SVB San Francisco

The inspiration for the design team came from the building's glass curtain wall which provided incredible views of the surrounding city from within the interior space. The project area seemed to float within the man made forest of surrounding buildings.  

To maintain the sense of openness and transparency, the design incorporated a glass prefab wall system for all private offices which were placed around the building's core. The design team worked with the manufacturer to design a rhythmic pattern for the glass skin to emulate the surrounding office buildings.

 

The project incorporated many sustainable design features and was awarded a Gold certification for interior design and construction under the USGBC LEED 2009 rating system. The design achieved maximum efficiency for the mechanical, electrical and plumbing systems. For example, the lighting layout achieved 35% efficiency above the current energy standard. All materials selected for the space were carefully reviewed for their environmental impact (high recycled content, low-emitting, etc.) The design's use of glass for rooms along the perimeter provided an opportunity for natural light and unobstructed views of the city below. 

 


 

 
 Read more

Status: Built
Location: San Francisco, CA, US
My Role: Project Architect
Additional Credits: Completed under the auspices of Fennie + Mehl Architects

 
Lobby & Reception
Lobby & Reception
Prefab Skin
Prefab Skin
Shared Private Office
Shared Private Office

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading