Archinect
Rafe Lepre

Rafe Lepre

New York, NY, US

anchor

Residential Design for a Hillside Site

Through the use of planar walls, these houses shield their occupancy from the road while focusing their views on the beautiful countryside. The upper house seeks to integrate the beautiful scenery into everyday life by focusing the public space towards the forested hilltop. The lower house is lifted a full story off the ground which combined with having a large terrace as the central focus of the design takes full advantage of the valley below.

 
 Read more

Status: School Project
Location: Boston, MA, US

 
Design Evolution
Design Evolution
Hilltop House
Hilltop House
Valley House
Valley House
First Floor Plan
First Floor Plan
Section A
Section A
Section B
Section B
Section C
Section C

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading