Archinect
Wei-Che Yu

Wei-Che Yu

New York, NY, US

anchor

Ant Farm House

Ant Farm House (S.D./D.D.)

To preserve an existing indigenous stone house, xrange wraps a new layer of 80- 177cm wide by 7m high living spaces around it to create an "extreme" new house of outrageous proportion. Newly added programs are small narrow vertical spaces that interlock like the spaces within an ant colony: the 1.5mx3m study is accessed through a set of 7m tall doors; the 0.8mx5m bathroom holds a guest
shower (1F) in which hangs the master shower and tub (2F).

All original window and air conditioner openings were preserved and reassigned different usage: exterior or interior windows, doorways or display nooks. The form strategy creates a "found interior" for the new house from the "internalized exterior" of the old house. The new house, designed as a steel box frame, also acts as lateral structural bracing for the stone house. 

 
 Read more

Status: Built
Location: Taipei, TW

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading