Archinect
Marco Merigo

Marco Merigo

Brescia, IT

anchor

New School Building

The site offered by the local administration was surrounded by a belt of poplar trees. The idea was to involve the existing nature within the solid architecture. The strategy was to sculpt the ground in two different directions. The first one is vertical and it allows the creation of a wide courtyard while the second one is horizontal and houses arcades and spaces connecting the main units. Four sleeves
surround the central garden-court and are composed of two buildings comprising all school offices, the home room and other two blocks completing the whole structure which consists in a quadrilateral.
The choice of developing the project around a central open space gives to the school a focal point as well as a symbolic centre around which a students’ life evolves.

 
 Read more

Status: Competition Entry
Location: Berlingo, IT

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading