Archinect
Veli Kemal

Veli Kemal

anchor
Front Corner
Front Corner
10 more images  ↓

URBAN HOUSING

Saint Louis has experienced a steady population decline over the course
of the last century. The goal of this core studio was to re-incorporate dense
housing to a neighbourhood in which the urban fabric had deteriorated.
21,000 square-feet and 32 units market-rate courtyard apartment complex
in a distressed urban area north of saint Louis central wasted. The project
has an emphasis on energy efficiency, natural day lighting, and blending
the distinction between indoors and outdoors. The apartment complex is
organized base on the out door terraces in order to encourage vertical and
outdoor living. The terrace canopy designed for the light angle, which protect
from harsh light during the summer time. The clerestory windows are all
operable for ventilation and maximum efficiency.

 
 Read more

Status: School Project
Location: Saint Louis, MO, US

 
Living Room
Living Room
Dining Room
Dining Room
South Elevation
South Elevation
East Elevation
East Elevation
Aerial View
Aerial View
Aerial View
Aerial View
Site Plan
Site Plan
Grand Floor Plan
Grand Floor Plan
Shadow Study
Shadow Study
Final Physical Model
Final Physical Model

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading