Archinect
Hugo Santibanez

Hugo Santibanez

New York, NY, US

anchor

Circuitous

LMU Life Science Building

Scientific investigation is never linear. It is circuitous and complex. It requires imagination,
dialogue, and openness to disparate views. The goals behind the new LMU science building are to promote collaboration and to enhance the exchange of ideas within the different fields of science and with fields outside of science. 

This is achieved by means of two architectural
strategies: a public circulation ramp and a programmatically active ground plane. The multi-pronged, public circulation ramp system weaves through the building knitting together all the different parts of the building program. This strategy encourages scientists from the various scientific fields housed within the building to cross paths facilitating the informal exchange of ideas.

The ground plane houses all the public friendly spaces such as a café, library, and auditorium to promote formal and semi-formal interaction between students, scientists, and engineers. These public programs are also the starting points for the ramping system further connecting formal, semi-formal, and informal interaction spaces.

 
 Read more

Status: School Project
Location: Loyola Marymount University

 
Design Strategy
Design Strategy
Program
Program
East View
East View
North View
North View
Cross Section
Cross Section
Longitudinal Section
Longitudinal Section

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading