Archinect
Jacob Green

Jacob Green

Newport Beach, CA, US

anchor

Venue Soma

This is a design of a movie theater, the purpose of which is to deconstruct a typical program type and redefine it in order to address growing concerns of environmental impacts of heavily internally loaded facilities.  The form operates to channel rainwater to be recycled and repurposed for use within the structure as well as to accommodate the application of photovoltaic cells to aid in the powering of the facility.  The form also allows for the exploration of the program's ability to transition between open and closed space, park and circulation space, as well as incorporate new ideas in terms of partitioning internal space on a smaller scale to be used for more intimate viewing situations.  These situations become an urban extension of one's living room, taking  design cues from a Japanese karaoke booth, allowing for groups of people to view motion pictures in a more personal and relaxed atmosphere.

 
 Read more

Status: School Project
Location: San Francisco, CA, US

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading