Archinect
Christopher Taurasi

Christopher Taurasi

New York, NY, US

anchor

House in the Woods

Complementing, rather than contravening, an existing structure is the goal of this study.  By incorporating dimensional and form families, along with structural continuity, the addition gives a dilapidated structure new life as an artist retreat.

The existing structure was externally braced with large timber frames and supported by concrete bays at the base. It was once used for storing grains after a harvest.

By using similar materials and dimensions as the concrete bays, the basement floor plan creates variations of spaces and paths. These dimensions carry on throughout the structure with material changes to match the existing building.  On the first floor and mezzanine loft, reclaimed lumber is used to frame additional spaces.

 
 Read more

Status: School Project
Location: Woods of New England

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading