Archinect
Luis Ausín

Luis Ausín

Bilbao, ES

anchor
Exterior 01
Exterior 01
5 more images  ↓

Apartment for a woman (Bilbao, Spain)


The initial plan for this refurbishment is the total emptying of the original distribution to create a new order, that makes possible some premises: improving of energetic conditions, maximizing the common areas, be polyfunctional and tra and avoiding useless spaces.

Finally, the solution is structured according to the references of the preexistence place. The main intention was to change it into a flexible and warm living apartment. But, at the same time, it was necesary to differenciate the several uses without losing the connection between all of them. After the strategie´s analisys, the features of the space suggest a posibility for a linking element: the daylight. This element would get through all the house’s façades, changing the perimeter into a walk with views, and giving to each function its own character.

According to this it’s implemented a functional box that includes within a gesture all the uses, and liberates a flexible and continuing space around it. Like this, different atmospheres are understood up to the daylight logic, that provokes sort of timeless cicle.  

 
 Read more

Status: Built
Location: Bilbao, ES
My Role: Architect

 
Exterior 02
Exterior 02
Exterior 03
Exterior 03
Floorplant
Floorplant
View 01
View 01
View 02
View 02

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading