Archinect
Lourenço Andrade

Lourenço Andrade

New York, NY, US

anchor

Beach Huts // Competition // Arquitraço + Lourenço Rebelo de Andrade // Lisbon 2009

A new shape for the beach hut is the reason of this Project. The tube is a functional and different configuration for a beach hut. With objectives specifically directed for disabled people, people with vision, hearing and mobility reduced, the rounded form of the building is perfectly adaptable to these requirements. With the “dead spaces” of these rounded configuration is used for storage room. The four tubes are seated in this structure covered with a metallic grid, so the tube form is easily read. Each tube has 10m2 of usable area, structured by alloy rings and covered with zinc metal, weatherproof materials. The openings are covered with glass fiber semi translucent and the hight of 50 cm above the soil allows a better view to the sea for the users, as well as home for all infrastructures necessary for each tube. Each one is ventilated on one side, so it is possible to use a little oven, as the program requirements demands. 

 
 Read more

Status: Competition Entry
Location: Brighton, GB
My Role: Author
Additional Credits: Arquitraço Arquictectura

 
Plan
Plan
North elevation
North elevation
South elevation
South elevation

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading