Archinect
Studio Link-Arc, LLC

Studio Link-Arc, LLC

New York, NY

anchor
Exterior View of Model (© Studio Link-Arc)
Exterior View of Model (© Studio Link-Arc)
15 more images  ↓

Shenzhen Bay Gallery

This building, a private clubhouse and gallery for a high end residential development in the Shenzhen Bay area, is conceived as a composition of two intersecting masses. The first volume, located to the north, is an open, double height gallery space with generous light and views. The second volume, a longer and lower mass to the south, incorporates most of the building program, and is defined by a more solid façade that promotes a sense of privacy and dignified calm. The two masses are unified by a perforated copper façade that lends warmth to the building, controls views and light via perforations, and adds visual texture to the project’s refined massing.

The project is designed as a contemplative sequence of spaces, beginning with a planted landscape area to the south of the building which leads to a stone courtyard and reflecting pool, from which the building’s main entrance is accessed. This sequence continues into the interior of the building, starting with a reception area and multimedia space, after which visitors enter the gallery volume, which features a sculptural concrete shell and a perforated copper façade that allows light to penetrate the space. 

A sculptural staircase and viewing platform, located between the two main volumes, allows visitors to either exit the building via a bridge into a park to the north, or to continue south to a private courtyard located on the building’s second floor. This courtyard, defined by translucent glass walls and quiet plantings, extends the interaction between the building and the site by drawing the landscape further into the building. After the courtyard, visitors are led to a suite of contract signing rooms which enjoy views of the residential towers to the north of the site. From this point, visitors can exit the building into a landscaped park, concluding the experience of the project.

 
 Read more

Status: Built
Location: Shenzhen, CN
My Role: Design Architect
Additional Credits:

PROJECT INFORMATION
Project Name: Shenzhen Bay China Resources Bo Ning Garden Clubhouse
Project Location: Shenzhen, China
Project Area: 1,700 sqm
Project Status: Under Construction
Client: China Resources Land Limited

PROJECT CREDITS
Design Architect: Yichen Lu
Associate In Charge: Qinwen Cai, Ching-Tsung Huang
Project Architect: Dongyul Kim
Project Team: Alban Denic, Jose Silva, Zifan Liu, Chen Hu
Architect of Record: CCDI
Structural Engineer: Yoshinori Nito Engineering & Design PC
MEP Engineer: CCDI
Landscape Architect: AECOM

 
Rendering of Courtyard (© Studio Link-Arc)
Rendering of Courtyard (© Studio Link-Arc)
Exterior View of Model (© Studio Link-Arc)
Exterior View of Model (© Studio Link-Arc)
Perforated Metal Study (© Studio Link-Arc)
Perforated Metal Study (© Studio Link-Arc)
Interior View of Model (© Studio Link-Arc)
Interior View of Model (© Studio Link-Arc)
Interior View of Model (© Studio Link-Arc)
Interior View of Model (© Studio Link-Arc)
Interior View of Model (© Studio Link-Arc)
Interior View of Model (© Studio Link-Arc)
Site Plan Option Study (© Studio Link-Arc)
Site Plan Option Study (© Studio Link-Arc)
Site Section Study (© Studio Link-Arc)
Site Section Study (© Studio Link-Arc)
Site Section Concept Study (© Studio Link-Arc)
Site Section Concept Study (© Studio Link-Arc)
Plaza Plan (© Studio Link-Arc)
Plaza Plan (© Studio Link-Arc)
Plan at Level 2 (© Studio Link-Arc)
Plan at Level 2 (© Studio Link-Arc)
Building Section (© Studio Link-Arc)
Building Section (© Studio Link-Arc)
Elevation (© Studio Link-Arc)
Elevation (© Studio Link-Arc)
Courtyard Sections (© Studio Link-Arc)
Courtyard Sections (© Studio Link-Arc)
Collected Design Models (© Studio Link-Arc)
Collected Design Models (© Studio Link-Arc)

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading