Archinect
Klopf Architecture

Klopf Architecture

San Francisco, CA

anchor

Early Eichler Expansion

The intention of this addition / remodel was to create an open, light-filled, large great room space from a 3/1 house into a 3/2 and by adding a bathroom to create a master suite where before this family of four was crowded into a small living room.

The original post-and-beam approach didn't align well, typical of a handful of original Eichlers from 1949.  The design solution was to borrow the language of the later Eichler homes and make this prototype more "Eichler" than it was.  Klopf Architecture added floor-to-ceiling glass, aligned beams from room to room for better flow and opened up the space to the rear yard / pool area.

 
 Read more

Status: Built
Location: Palo Alto, CA, US
My Role: Architect
Additional Credits: Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA, Jeffrey Prose, Angela Todorova
Contractor: William Lowe Construction

Photography ©2013 Mariko Reed.

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading