Archinect
Gabriela Meneghetti

Gabriela Meneghetti

San Francisco, CA, US

anchor
Entrance / Drop off area
Entrance / Drop off area
8 more images  ↓

Lobby - Laboratory for Visionary Fashion (LAVIF)

Besides the ground floor, the lobby is constructed with five different levels and it is conceived as a single space. The floors are connected with the impact generated by an oversized glass screen. The heart of the building is, in fact, represented by the catwalks and staircases. What is really important to a space as large and dense as the lobby is that it has performances and exhibitions that are always active. The space itself serves as a stage for the public, and the environment.  There’s a choreography performed capable of creating new understandings and, therefore, new realities. The movement of the ribbons that constitutes the catwalks, skimming each floor, disenchants the possibility to recognize the geometry. Although the space has an angular floor plan, nobody walks turning at 90 degrees. The dynamic design of the ceiling, floor patterns, and
the vertical circulation smooth that transition and create contrast with the existing regular structural system.

 
 Read more

Status: School Project
Location: São Paulo, BR

 
Plan diagram
Plan diagram
Elevator lounge
Elevator lounge
Circulaton and Atrium sketch
Circulaton and Atrium sketch
Concierge area
Concierge area
Concierge, Gift Shop and Cafe
Concierge, Gift Shop and Cafe
Ramps
Ramps
Lower Lobby
Lower Lobby
Atrium
Atrium

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading